Kvalitativní faktory stárnutí populace - Šimková, Martina
Okrem financovania starobných dôchodkov a zdravotných a sociálnych služieb je dôležité zabezpečiť, aby po odchode do starobného dôchodku životná úroveň seniorov nebola ohrozená, aby žili v zdraví a bezpečnosti a mali zodpovedajúcu starostlivosť. Možnosti zvyšovania dôchodkového veku z hľadiska zdravia. Uspokojovanie spotrebných nárokov seniorov. Zabezpečenie kvalitnej starostlivosti o starých občanov. Seniori ako obete trestného činu.