Citizenship-for-Sale Schemes in Bulgaria, Cyprus, and Malta - Přívara, Andrej, 1983-
Systémy občianstva na predaj, ako novodobý fenomén. Zavádzanie rôznych programov na prilákanie migrantov zo strán malých a veľkých štátov. Obavy zo strany Európskej komisie kvôli narúšaniu vzájomnej dôvery a národnej bezpečnosti. Režimy občianstva na predaj v troch nových členských štátoch (Bulharsko, Cyprus a Malta).