Lexikálne minimum ako užitočný glotodidaktický nástroj - Šukolová, Lucia, 1984-
Lexikálne minimum sa často používa vo vzdelávacom (glotodidaktickom) kontexte a odkazuje na vhodnú voľbu slovnej zásoby, ktorú má študent získať na nejakej úrovni všeobecného alebo odborného jazyka. Kvalitatívne a kvantitatívne kritériá pre tvorbu lexikálneho minima. Jazykový korpus a zdrojové materiály.