Politická korektnosť v interdisciplinárnom diskurze - Štefančík, Radoslav, 1976-
Objasnenie pojmu politická korektnosť ako objektu záujmu viacerých vedných disciplín. Vysvetlenie z politologickej a lingvistickej perspektívy. Vytýčenie hraníc slobody vyjadrovania sa a možné obavy z cenzúry v lingvistickom diskurze. Nahrádzanie niektorých pojmov zasahujúcich do osobnej integrity jednotlivcov či celých skupín inými výrazovými prostriedkami.