Slovotvorná štruktúra lexiky jazyka v médiách - Vargová, Dominika, 1987-
Analýza slovnej zásoby periodika Newsweek, anglojazyčného periodika, ktoré sa venuje aktuálnym témam celosvetového diania. Slová sa excerpovali podľa ich funkcie a typov slovotvorných procesov, ktoré sú v textoch zastúpené. Boli zahrnuté lexikálne jednotky z oblasti politiky, ekonomiky, kultúry a všeobecnej slovnej zásoby. Praktické príklady využitia získaných informácií v procese výučby.