Sociologicko-politologické aspekty Októbrovej revolúcie 1917 v Rusku a jej dôsledky na vývoj medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
K ruskej teoretickej najmä sociologickej diskusii o Októbrovej revolúcii v roku 1917. Historicko-sociologický kontext Októbrovej revolúcie a boja o moc vo vnútorných podmienkach Ruska. Októbrová revolúcia 1917 v kontinuite a diskontinuite vývoja medzinárodných politických vzťahov.