Ženské hrdinky v románoch Marie-Jeanne Riccoboni: Medzi tradíciou a inováciou - Tureková, Andrea, 1979-
Analýza vybraných ženských postáv v troch románoch Marie-Jeanne Riccoboni z hľadiska literárneho dedičstva lásky, cnosti a originality, ktorú autorka do diela vnáša. Pojem citlivosti ako základ, na ktorom autorka vytvára ženské hrdinky odmietajúce tradíciu sebaobetovania a hľadajúce šťastie.