Filmové umenie a interkultúrna komunikácia - Maarová, Iveta
Interkultúrna komunikácia je komunikácia, ktorá sa odohráva v danom priestore a v danom čase za daných podmienok pri účasti najmenej dvoch účastníkov, pochádzajúcich z rozdielnych kultúrnych prostredí. Filmové umenie má najväčší potenciál na to, aby sa stalo interkultúrnym umením a teda mediátorom medzi kultúrami. Vzdelávacia schopnosť kinematografie umožňuje úvahy na rôzne spoločenské témy, ktoré pomáhajú bojovať s rasizmom, xenofóbiou, kultúrnymi stereotypmi, etnocentrizmom či otázkami, týkajúcimi sa kultúrnej identity.