Creative Cities and the Reflexivity of the Urban Creative Economy - Thiel, Joachim
Definícia pojmu kreatívne mesto a súhrn literatúry o tomto pojme. Protichodné názory o kreatívnom meste; na jednej strane optimizmus v dôsledku nového narastajúceho sektora a na druhej strane zameranie pozornosti na jej negatívny vplyv na mestskú spoločnosť. Myšlienka kultúrnej produkcie, založenej na interakcii troch empirických prvkov: kultúra, ekonomika a mesto.