The Energy Divide: Integrating Energy Transitions, Regional Inequalities and Poverty Trends in the European Union - Bouzarovski, Stefan
Existencia geografického rozdelenia energetickej chudoby v Európskej únii, ktorá poskytuje východiskový bod pre konceptualizáciu a skúmanie vzťahov medzi prechodmi energie. Krajiny sociálno - technického prechodu a energetické nerovnosti v EÚ. Regióny energetickej chudoby v EÚ. Ceny energií v domácnostiach, ich priestorové a časové zmeny a chudoba.