How Do Regional Economies Respond to Crises? The Geography of Job Creation and Destruction in Sweden (1990–2010) - Eriksson, Rikard
Analýza, ako regionálne ekonomiky reagujú na krízy. Zistenia naznačujú, že napriek stabilnému národnému rastu zamestnanosti sa len tri metropolitné regióny úplne zotavili z recesie v roku 1990. Poukázanie na vysokú úroveň vytvárania pracovných miest a rušenia miest v klesajúcich aj rozširujúcich sa regiónoch a odvetviach. Je naznačené, že dlhodobý vývoj regionálnych ekonomík ovplyvňuje aj ich budúca odolnosť.