Vybrané oblasti internej kontroly zamestnancov v pracovno-právnom vzťahu v podniku - Matulčíková, Marta, 1964-
Kontrola zamestnancov predstavuje jednu z významných oblastí manažérskej kontroly a personálnej práce. Realizácia kontroly zamestnancov môže byť vykonávaná rôznymi metódami, spôsobmi a postupmi. Závisí od toho, či ide o pracovnú kontrolu (dodržiavanie pracovnej disciplíny, racionálne využívanie majetku organizácie a pod.) alebo sociálnu kontrolu. V rámci pravidelnej kontroly založenej na hodnotení zamestnancov sa uskutočňujú v podniku dve základné oblasti hodnotenia, a to hodnotenie výkonov (výsledkov) práce, a hodnotenie vývoja zamestnancov. Zaoberanie sa hodnotením výkonov zamestnancov, ktoré je ovplyvňované aj dodržiavaním zásad pracovnej disciplíny. Na základe empirického výskumu zameraného na metódy hodnotenia zamestnancov možno formulovať návrhy a odporúčania prezentované respondentmi pre realizáciu účelnej kontrolnej činnosti.