The European Union–West African Sea Border: Anti-Immigration Strategies and Territoriality - Vives, Luna
Analýza reakcií Španielska a EÚ na nežiaducu migráciu zo západnej Afriky na Kanárske ostrovy. Kombinácia obranných a preventívnych opatrení pozdĺž hraníc EÚ. Zodpovednosť za riadenie migrácie prostredníctvom rôznych opatrení. Nový druh inštitucionálnej architektúry na hraniciach, ktoré uzavreli migračné cesty do EÚ.