Kontrola, kontrolovanie a controlling - Mišún, Juraj, 1978-
Kontrola a kontrolovanie sú dva pojmy, ktoré sú ako synonymá spájané s posledným krokom manažérskeho procesu. Hranica medzi určením kontroly a kontrolovania, prípadne ďalších pojmov využívaných v súvislosti s touto problematikou v odbornej literatúre, nie je pevne vymedzená a v mnohých literárnych zdrojoch sa rozdiely prelínajú alebo naopak rozširujú. Počas krízy sa kontrolovanie stalo významnou výhodou pri získavaní a zvyšovaní konkurenčnej výhody na trhu, a preto vidíme dôležitosť vo vymedzení rozdielov medzi vybranými pojmami. Sumarizácia vývoja terminológie z oblasti kontroly a kontrolovania a zadefinovanie rozdielov medzi týmito dvoma pojmami.