Procedurálny návrh verzus právo na udelenie slova - Briestenský, Ladislav
Pravidlá upravujúce priebeh a ukončenie diskusie na rokovaní obecného zastupiteľstva zákon neupravuje, preto je vhodné, že sa tým zaoberá rokovací poriadok. Obecné zastupiteľstvá si môžu schváliť v rokovacom poriadku svoje pravidlá. Ak sa pravidlo uplatní, ide o prejav vôle obecného zastupiteľstva.