Major Incidents that Shaped Aviation Security - Klenka, Michal
Náhľad na hlavné incidenty v civilnom letectve, ktoré formovali leteckú bezpečnosť v priebehu času. Hrozby priemyslu a porušenia bezpečnosti (únosy a terorizmus), protiopatrenia a politické rozhodnutia sú príkladom zmien v leteckej bezpečnosti. Analýza vplyvu 9/11, ale tiež súčasných hrozieb pre civilné letectvo a medzinárodné úsilia v boji proti nim. Analýza vplyvu incidentov na evolúciu leteckej bezpečnosti a zisťovanie toho, či bol priemysel reaktívny alebo proaktívny k zmierneniu hrozieb leteckej dopravy. Bezpečnostné metódy sú implementované a proaktívny prístup zúčastnených strán sa musí udržať smerom k leteckej bezpečnosti, pretože letectvo bude mať zväčšujúci sa podiel v budúcnosti dopravy.