Budoucnost lidstva za soumraku éry národních států: Předpoklady a vyhlídky kosmopolitní konstelace - Bureš, Otakar
Chápanie Jürgena Habermasa. kritika Habermasovho chápania: radikalizácia, socializácia a modernizácia