Northern Cyprus as an ‘Inner Neighbour’: A Critical Analysis of European Union Enlargement in Cyprus - Casaglia, Anna
Otázka pristúpenia severného Cypru do EÚ a politická činnosť EÚ v súvislosti s pretrvávajúcim cyperským konfliktom. EÚ ako politický účastník etnicko-národných konfliktov. Interpretácia Severného Cypru ako "vnútorného suseda" EÚ. Analýza problematických čŕt Severného Cypru v snahe identifikovať jeho jedinečné postavenie v rámci EÚ. Očakávania a názory Cyperských Turkov na danú situáciu.