Plnenie cieľov stratégie Európa 2020 v oblasti inteligentného rastu v Európskej únii a v Slovenskej republike - Gonda, Vladimír
Pre splnenie cieľov stratégie Európa 2020 si každá členská krajina Únie stanovila vlastné vnútroštátne ciele. Slovensko si v oblasti inteligentného rastu stanovilo cieľ zvýšiť objem investícií do výskumu a vývoja na 1,2 percenta HDP, dosiahnuť minimálne 40-percentný podiel osôb s ukončeným vysokoškolským vzdelaním vo veku 30 až 34 rokov a znížiť podiel osôb s predčasne ukončenou školskou dochádzkou pod 6 percent. Analýza plnenia cieľov stratégie v SR.