Desať rokov po finančnej kríze a fiškálnej konsolidácii v eurozóne - Kálovec, Marek
Desať rokov po finančnej kríze niektoré problémové krajiny eurozóny stále zápasia s vysokými dlhmi v pomere k HDP. Finančná pomoc zo záchranných mechanizmov zabezpečila čas pre prijatie opatrení vo fiškálnej oblasti a niektoré ekonomiky boli v znižovaní dlhu úspešné. Prehľad účelovej finančnej pomoci v ekonomikách Grécka, Írska, Portugalska a Španielska po vypuknutí dlhovej krízy v eurozóne a predpokladaný vývoj v týchto krajinách v nasledujúcom období. Fiškálna udržateľnosť dlhového zaťaženia týchto krajín.