Spatial Imaginaries and Selective In/Visibility: Mediterranean Neighbourhood and the European Union’s Engagement With Civil Society After the ‘Arab Spring’ - Bürkner, Hans-Joachim
Téma imaginárneho susedstva v oblasti Stredozemného mora ako vyrovnanie nesúladu medzi normatívnou silou EÚ a meniacou sa politickou situáciou. Politika "zviditeľňovania sa“, ktorá podporuje demokratizáciu a sociálnu modernizáciu prostredníctvom štruktúrovanej spolupráce. Podpora budovania susedstva zo strán EÚ. Následky konceptu susedstva.