Typy prezidentov v západnej liberálnej demokracii - Škvrnda, František
Prezident má v západnej demokracii okrem politického vplyvu aj symbolický význam. Pri úsil´o získanie tejto funkcie sa používa široká škála aktivít, spojených s právno-finančno-informačným diktátom, ktorý sa v tejto časti sveta stal už súčasťou každodenného života.