Súčasná hospodárska politika ako výsledok neoklasickej syntézy - Lisý, Ján
John Maynard Keynes a jeho vízia hospodárskej politiky. Investície ako hlavná príčina nestability trhového hospodárstva (nedostatočný dopyt po investíciách, nedostatočný záujem investovať), a preto by mal štát svojimi zásahmi ovplyvňovať investičnú činnosť. Hospodárska politika z pohľadu neoklasickej ekonómie. Monetarizmus ako jedna z unávaných škôl ekonomickej vedy (hlavný predstaviteľ Milton Friedman, nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu). Neoklasická syntéza a jej hlavný propagátor P. A. Samuelson.