Fiškálna politika a jej vplyv na hospodársky cyklus v podmienkach Európskej menovej únie - Martincová, Marta, 1955-
Makroekonomické dôsledky recesie. Monetárna a fiškálna politika ako hlavné nástroje ovplyvňujúce ekonomický cyklus a zároveň zmierňujúce negatívne dôsledky ekonomických cyklov. Smerovanie a ciele v rámci týchto politík v Slovenskej republike. Decentralizovaná fiškálna politika v rámci EÚ verzus fiškálny federalizmus. Nevýhody zavedenia fiškálnej únie.