Exploring Cross-Border Integration in Europe: How Do Populations Cross Borders and Perceive Their Neighbours? - Decoville, Antoine
Kritický pohľad na skutočnú cezhraničnú integráciu a odhalenie jej dôsledkov pre ľudí, žijúcich v pohraničných regiónoch. Skúmanie dvoch hlavných aspektov, a to: funkčný rozmer integrácie (počet cezhraničných tokov) a vnímanie nových susedov (budovanie sociálnej dôvery). Výsledky prieskumu EUROBAROMETER 422.