From the “Smart City” to the “Smart Metropolis”? Building Resilience in the Urban Periphery - De Falco, Stefano
„Smart city“ ako trend pre urbanistické plánovanie a strategický rozvoj. Jeho potenciál v okrajových mestských častiach a z toho vyplývajúce obavy. Popis šiestich európskych plánov zameraných na „smart city“, ich zhodnotenie podľa rôznych kritérií.