Nice To You, Nicer to Me: Does Self-Serving Generosity Diminish the Reciprocal Response? - Woods, Daniel
Otázka reciprocity v medziľudských vzťahoch. Domnienka autorov, že samoúčelná veľkorysosť znižuje reciprocitu v porovnaní s nesebeckým činom. Predpoklad, že nesebecké veľkorysé činy sa považujú za veľkorysejšie než samoúčelné veľkorysé činy a že samoúčelné veľkorysé činy preto povedú k zníženiu reciprocity. Testovanie hypotéz pomocou dvoch nových experimentálnych návrhov.