The Turn of the Month Effect on V4 Stock Markets - Árendáš, Peter, 1986-
Prieskum ukázal, že niektoré z akciových trhov majú tendenciu zaznamenávať vyššie výnosy počas prvých a posledných dní mesiaca. Táto nerovnosť vo výnosoch je známa ako efekt konca mesiaca. Efekt konca mesiaca bol vypozorovaný na mnohých akciových trhoch vo svete, počas rôznych časových období. Zameranie na prítomnosť efektu konca mesiaca na akciových trhoch krajín V4 (Česka, Maďarska, Poľska, Slovenska) počas rokov 1999-2018.