Text als Medium der Informationsvermittlung. Eine Studie zur Textsorte "didaktisch angelegter fachsprachlicher Text" unter Berücksichtigung pragmasyntaktischer Ansätze - Tuhárska, Zuzana, 1977-
Skúmanie špecifického typu textu, tzv. „didakticky zameraný vedecký text“ s prihliadnutím na autorsko-textovú perspektívu. Objasnenie dvoch pragma-syntaktických pojmov (Pozornosť - informačný tok a Gramatika scén a scenárov). Tabuľka atribútov typov textu a ich vplyv na proces tvorby textu z hľadiska efektívneho sprostredkovania informácií.