Pojem Súdny orgán v rámci prejudiciálneho konania pred Súdnym dvorom Európskej únie - Ježová, Daniela
Konanie o prejudiciálnej otázke je významné konanie v rámci práva európskej únie, ktorého cieľom je najmä dosiahnutie jednotného výkladu európskeho práva. Jediný oprávnený subjekt na začatie tohto konania je národný sudca, resp. súd. Pojem súd však nebýva taký jednoznačný a jeho interpretácia je uskutočňovaná Súdnym dvorom na základe jeho judikatúry. Výklad pojmu súd, resp. súdny orgán ako oprávnený na začatie prejudiciálneho konania pred Súdnym dvorom Európskej únie.