Multiscale Volatility Transmission and Portfolio Construction Between the Baltic Stock Markets - Živkov, Dejan
Skúmanie prenosu volatility a tvorby portfólia medzi troma baltickými akciovými indexami v rôznych časových horizontoch. Porovnanie volatility medzi pobaltskými akciovými trhmi a nemeckým akciovým trhom, ktorý poskytuje širší pohľad na možné investičné stratégie na zníženie rizika. Model EGARCH a jeho odhad volatility pre pobaltské indexy. Zdôraznenie dôležitosti časovo a frekvenčne premenlivých vlastností kolísania volatility akcií.