Daňovo-účtovná administratívna záťaž podnikov pôsobiacich v terciárnom sektore - Poláková, Zdenka
Administratívna záťaž podnikov pôsobiacich v terciárnom sektore (sektor služieb) súvisiacu so spracovaním účtovníctva a výberom daní. Terciárny sektor tvorí približne 70 % HDP Európskej únie. Z kvalitatívneho prieskumu vyplýva, že účtovná administratívna záťaž je oveľa vyššia v porovnaní s daňovou. Najväčším administratívnym zaťažením je pre skúmané podniky čas strávený na dosiahnutie súladu s platným nariadením.