Je zapájanie verejnosti do procesu EIA (nežiaducou) brzdou správnych konaní? - Srebalová, Mária
Analýza právnej úpravy postupov pri posudzovaní vplyvov navrhovaných činností na životné prostredie. Okrem jednotlivých procesných krokov približujúcich tento druh postupov je analýza zameraná predovšetkým na ich účel a predmet. Aktuálne problémy v praxi správnych orgánov, ktoré uskutočňujú správne konania nadväzujúce na fázu hodnotenia, t.j. povoľovacie konania. Tieto sú v niektorých prípadoch zo strany tzv. dotknutej verejnosti zneužívané. Možnosti, ako zabrániť takémuto zneužívaniu postavenia dotknutej verejnosti.