News Releases, Credit Rating Announcements, and Anti-Crisis Measures as Determinants of Sovereign Bond Spreads in the Peripheral EuroArea Countries - Grabowski, Wojciech
Pochopenie vplyvu faktorov na vývoj „spready“ dlhopisov v okrajových zónach Eurozóny v rokoch 2010-2016. Zahrnutie širokej škály vysvetľujúcich premenných na úrovni jednotlivých krajín (Grécka, Talianska, Írska, Portugalska a Španielska), ale aj Eurozóny ako celku. Použitie modelu VARX-GARCH-BEKK a jeho výsledky.