Oceňovanie dlhodobých cenných papierov a podielov účtovaných na účtoch 061, 062 a 063 - Novotná, Ľudmila
Ak má účtovná jednotka dostatok voľných finančných prostriedkov, jej snahou je ich čo najefektívnejšie zhodnotiť. Jedným zo spôsobov zhodnotenia peňažných prostriedkov je ich investovať do cenných papierov a podielov.