Prínos Perrouxa k rozvoju priestorovej ekonómie a analýze rozvojových krajín - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Analýza ekonomík krajín tretieho sveta. Deformácia a absencia pokrytia životných nákladov. Perrouxovská vízia rozvoja. Znižovanie chudoby ako bezprostredný cieľ rozvoja. Teória pólov rozvoja a jej prínos do priestorovej ekonomiky a regionálnej politiky.