Comparison of Two Different Approaches to Capture Volatility Development of Gold Returns - Kováč, Stanislav
Analýza vývoja výnosov zlata prostredníctvom dvoch prístupov pri štandardnej odchýlke. Ako prvý prístup bol zvolený model GARCH a ako druhý prístup Nadarayov-Watsonov odhad neparametrickej regresie. Výsledky preukázali, že kým model GARCH nedostatočne zachytil volatilitu, neparametrický odhad zachytil volatilitu veľmi dôveryhodne.