Sociálne prostredie a výchova ako predmet záujmu sociálnej pedagogiky - Hroncová, Jolana
Zameranie sa na rodinu ako na prirodzené sociálne prostredie a predmet záujmu sociálnej pedagogiky. Opis znakov lokálneho prostredia a jeho vplyvu na človeka. Školská preventívna sociálno-výchovná práca z aspektu funkcie sociálneho pedagóga.