Analýza zahraničného obchodu SR v kontexte nepriaznivých prognóz ekonomického rastu - Trnovský, Karol, 1983-
Pomalší ekonomický rast v Európe. Závislosť slovenskej ekonomiky na exporte v strednodobom horizonte. Hlavné hrozby - spomaľujúci sa zahraničný dopyt, Brexit a nepriaznivá politická klíma. Prognóza zahraničného dopytu eurozóny.