FinTech a implementácia inovačného hubu v NBS - Čillíková, Júlia
Synergické pôsobenie viacerých faktorov prispelo v ostatnom desaťročí k zvýšeniu používania technológií v sektore finančných služieb. Finančné technológie implementujú tradičné subjekty finančného trhu a využívajú ich aj noví poskytovatelia, ktorí sa stávajú alternatívou etablovaných finančných inštitúcií. Finančné služby zároveň začínajú ponúkať aj veľké technologické firmy. Tento vývoj stavia reguláciu a dohľad nad finančným trhom pred nové výzvy. Jedným zo spôsobov, akým sa orgány dohľadu vysporiadavajú so zmenami na trhu, je vytváranie inovačných hubov.