Nedokončená výroba, polotovary a výrobky a ich účtovanie v sústave podvojného účtovníctva spôsobom A v roku 2019 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Nedokončená výroba patrí ku kategóriám zásob vo výrobných účtovných jednotkách, ktorá sa najzložitejšie určuje. Problém v účtovnej jednotke nastáva pri kategorizácii zásob vlastnej výroby, kedy sa kategória nedokončená výroba často zamieňa s kategóriou polotovarov vlastnej výroby. Od spôsobu zatriedenia do konkrétnej kategórie následne závisí ich spôsob účtovania na príslušných účtoch v účtovnej skupine 12 - zásoby vlastnej výroby na syntetických účtoch podľa ich charakteru.