Je normotvorba Unie na úseku střelných zbraní vedlejším projevem (státního) protekcionismu? - Novotný, Jiří
Dňa 17. mája 2017 bola schválená smernica Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2017/853, ktorou sa mení smernica Rady (EHS) 91/477/EHS o kontrole nadobúdania a držania zbraní. Pohľad na základné právne súvislosti tejto normy so zreteľom na princípy a ciele, pre ktoré bola táto medzinárodná organizácia Europská únia založená.