Digitálna efektívnosť firemnej sféry krajín EÚ - Jankovič, Patrik, 1992-
Digitalizácia ako za jeden z kľúčových procesov nastupujúcej priemyselnej revolúcie označovanej ako Priemysel 4.0. Prieskum krajín, využívajúcich tieto technológie najefektívnejšie. Index digitálnej ekonomiky a spoločnosti (The Digital Economy and Society Index) ako ukazovateľ agregovaného indexu digitalizácie a aj množstva parciálnych sub-indexov, ktoré porovnávajú relatívne skóre krajín EU v čiastkových digitálnych aktivitách. Hodnotenie firemnej sféry. Určenie, v ktorej z krajín EU firmy využívajú svoje digitálne prostredie efektívne a ako sa ich efektívnosť zmenila v obmedzenom časovom intervale.