Kvalitatívne zlepšenie premeny trhov práce vo V4 - Hudcovský, Martin, 1988-
Analýza kvality rastu zamestnanosti pomocou meraní pravdepodobnosti prechodu jednotlivcov z nezamestnaných na zamestnaných s ohľadom na niektoré kvalitatívne faktory. Odhady pravdepodobnosti prechodu rozdelené do troch kvalitatívne rozdielnych období pri ktorých identifikuje ako lídra vo výkonnosti ČR. Poukázanie na dramatický rast pravdepodobnosti prechodu do zamestnania sa najmä v SR u dlhodobo nezamestnaných, mladých a jednotlivcov žijúcich v neurbanizovaných sídlach krajiny. Konštatovanie posunu v tejto oblasti najmä pre SR a naznačenie konvergenčného procesu pri jednotlivých pravdepodobnostiach prechodu od nezamestnaných ku zamestnaným, ale s dôrazom, že ČR a Maďarsko sú naďalej lídrom v zamestnávaní nezamestnaných s veľkým náskokom.