Zdravie 2020 – dosiahnutie nedosiahnuteľného? - Pobudová, Daniela, 1982-
Dokument Zdravie 2020 (Health 2020) ako identifikácia spoločných priorít členských štátov EÚ. Cieľ je nájsť problémy a stanoviť nástroje na dosiahnutie vytýčených cieľov. Stratégia zlepšenia zdravia pre všetkých a investovania do zdravia počas celého životného cyklu posilnením zodpovednosti ľudí za zdravie. Realizácia preventívnych programov v oblasti verejného zdravia ako hlavné opatrenie. Príčiny úmrtí v SR a odvrátenie úmrtnosti.