Úroveň samokontroly v závislosti od stupňa riadenia - Mišún, Juraj, 1978-
Čiastkové výsledky prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť odpovede na stanovené výskumné otázky. Stupeň riadenia ovplyvňuje mieru využitia samokontroly v práci manažérov a zamestnancov. Najvyššiu mieru kontroly zo strany nadriadeného alebo spolupracovníkov by mali mať radoví zamestnanci, pričom čím vyššie v organizačnej štruktúre sa manažér nachádza, tým nižšiu mieru kontroly zo strany svojho nadriadeného by mal mať. Top manažéri by mali mať najvyššiu mieru samokontroly vo svojej práci, keďže externá kontrola ich pracovného výkonu a plnenia pracovných úloh je vykonávaná v menšej miere.