Súradnice rozvoja personálnych a sociálnych kompetencií v literárnej výchove - Dvořák, Karel
Kritické čítanie ako skúmanie textu a hľadanie pravdy. Osobnosť učiteľa literárnej výchovy a utváranie interpretačnej komunity. Literárne dielo a porozumenie človeka človeku.