Spatial Competition With Regulatory Intervention - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Teória hier ako riešenie špecifických problémov priestorovej konkurencie. Modelovanie situácie, pri ktorej viacero spoločností ponúka ponúka na trhu rovnaký tovar, ale cena tohto tovaru sa môže líšiť. Spoločnosti rozhodujú o tom, kde majú vybudovať svoje prevádzky. Zákazník berie do úvahy náklady na prepravu a dopravu. Do hry vstúpi regulačný subjekt, na základe ktorého sa kupujúci rozdelia na tri skupiny. Druhá skupina nasleduje odporúčanie regulátora.