Kto sa môže zúčastniť verejného obstarávania? - Kalesná, Katarína
Právo verejného obstarávania a súťažné právo ako dve relatívne samostatné oblasti ekonomickej regulácie vnútorného trhu, ale s mnohými spoločnými cieľmi a konfliktnými bodmi. Funkčný a neformálny prístup k pojmu podnik. Kontroverzný charakter naplnenia kritéria hospodárskej činnosti ako základnej podmienky kvalifikácie subjektu ako podniku. Konzorcium ako účastník verejného obstarávania. Príklad rozchodu záujmov súťažného práva.