Administrative Fragmentation and Productivity of Firms. Case Study: Slovakia - Černěnko, Tomáš, 1981-
Administratívna štruktúra Slovenska patrí k najviac rozdrobeným v Európe. Niektorí odborníci tvrdia, že administratívna fragmentácia vedie k slabému inštitucionálnemu prostrediu, a preto spomaľuje hospodársky rozvoj na miestnej úrovni. Zistenie, či fragmentovaná administratívna štruktúra v slovenských funkčných hospodárskych regiónoch má vplyv na produktivitu firiem so sídlom v týchto regiónoch. Použitie regresného modelu na vysvetlenie zmeny produktivity firmy.